Blog

VIGYÁZAT, tudakozós átverés!

Újra támadnak a csalók!
SOHA ne dőljünk be a postán, váratlanul érkező tudakozós / szaknévsoros / telefonkönyves díjbekérő számláknak!

Dörzsölt, profi csalók küldözgetik számláikat állítólagos "tudakozó", "szaknévsor", "cégadatbázis" megjelenéseinkről, vagy egy (állítólag) már futó "hirdetésünk" meghosszabbításáról - holott mi valójában soha, semmit nem rendeltünk tőlük. Vagy mégis...?!

TRÜKKÖZÉS ÉS FENYEGETÉS

Egyre több vállalkozás kap postai levélben egy vaskos díjbekérő számlát annak apropóján, hogy korábban "leszerződtek" a számlát küldő céggel a vállalkozás népszerűsítésére, és eljött az idő befizetni a "megrendelt" hirdetés díját (vagy éppen a "meghosszabbításét").

Természetesen a legtöbb esetben egyetlen szó sem igaz az állítólagos "leszerződésből": a díjbekérőt postára adó csalók mindössze a figyelmetlenségünkre és a jóhiszeműségünkre pályázva próbálnak meg rávenni bennünket a kétes értékű (de cserébe legalább irreálisan drága :)) "szolgáltatásaik" igénybe vételére. A telefonos reklamációkat a legrafináltabb trükkökkel próbálják meg kivédeni, például beolvassák az egyébként bárhol elérhető, nyilvános cégadatainkat annak "alátámasztására", hogy lám: valóban szerződést kötöttünk velük, máskülönben honnan is tudnák ők ezeket az adatokat... :)
Rosszabb esetben akár fenyegetőzni is kezdenek, nyomatékosan felhívva a figyelmet az állítólagos "szerződésszegésünk" lehetséges jogi következményeire.

Ne dőljünk be, inkább kérjünk egy másolatot az általunk állítólag aláírt szerződésből, és amíg az meg(nem)érkezik, bátran tegyük le a telefont és "iktassuk" a díjbekérőt a fiók vagy a szemetes mélyére! ;)

SOK ÉVES "LEHÚZÓS" MÓDSZER

Bármily' bosszantó is a dolog, ez a fajta "tudakozós lehúzósdi" nem új jelenség. Sajnos évek óta szedik áldozataikat az egyre dörzsöltebb és egyre profibb módon kommunikáló csalók - és mindig találnak újabb és újabb cégeket, vállalkozókat, akiket több tízezer forintra húznak le, nagyjából a SEMMIÉRT cserébe.

Sokan, sok helyen leírták már "élményeiket", tapasztalataikat a kamu tudakozókkal kapcsolatban:

  • a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) már 2015-ben(!) figyelmeztetett a díjbekérő fiktív számlákra és a trükkös szerződéskötési kísérletekre
  • a Szabad Föld 2016-ban kérte ki (és tette közzé) a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda véleményét
  • az Index hírportál 2019-ben közölt egy összefoglaló cikket a cégeket lehúzó szélhámosokról, miután őket is betalálták egy fiktív számlával
  • a Facebook-on is találunk konkrét eseteket,
  • de még a Gyakori kérdések oldalán is téma lett az egyik számlagyáros "díszpéldány" (Országos Adatbázis Kft.)

A teljesség igénye nélkül íme egy rövid lista a fentebbi írások negatív főszereplőiről:

  • Országos Adatbázis Kft.
  • Telefonkönyv Kft.
  • Cégtelefonkönyv Kft.
  • Első Magyar Telefonkönyv Terjesztő Kft.
  • Kistérségi Telefonkönyv Kft.
  • Megyei Telefonkönyv Kft.
  • Országos Szakmai Telefonkönyv Kft.
  • Uniós Tudakozó Szolgáltató Kft.

VAN JÓ MEGOLDÁS?

Ha fontos számunkra a pénztárcánk, és az időnket is szívesebben fordítanánk a vállalkozásunkra, mintsem panaszügyintézésre - ne adj' isten bírósági pereskedésre -, válasszunk megbízható, több éve működő, valós eredményeket felmutatni tudó, még jobb esetben INGYENESEN és KÖTELEZETTSÉGMENTESEN kipróbálható hirdetési felületet, mint például a KeressMeg.hu, ahol az első évben ingyenes a hirdetés!

Ha elég korrektül hangzik, akkor ide kattintva regisztrálhatsz egy full extrás hirdetési csomagot, most egy teljes évig 0 Ft-ért, kötelezettségektől mentesen!

Ha pedig még hezitálnál, akkor mutatunk 5+1 érvet, hogy miért is érdemes a KeressMeg.hu-n hirdetned!

Megígérjük: tőlünk GARANTÁLTAN nem fogsz fiktív díjbekérő számlát kapni! ;)

Tetszett és hasznosnak találtad e cikkünket? Kérlek, segítsd munkánkat egy megosztással, hogy vállalkozó ismerőseid se váljanak csalás áldozatává!

Fontos frissítés Billingo ügyfeleknek: amennyiben Billingo számlázórendszert használsz, a csaló hívásokat bejelentheted közvetlenül a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen! (Erről bővebben itt olvashatsz.)

© 2007-2020 KeressMeg.hu. Minden jog fenntartva.